NL | EN | FR
Nieuws
SmartCrusher presenteert op BAU München 2023 SmartCrusher presenteert op BAU München 2023
Geplaatst op 6 maart 2023 17–22 april 2023 is het zover, 's Werelds toonaangevende vakbeurs voor architectuur, materialen en systemen, BAU 2023. De beurs vindt plaats in het Handelsbeurscentrum Messe München.
Koos Schenk zal deelnemen aan het symposium "Duurzaam Bouwen".

Bekijk hier het overzicht met de sprekers

Heijmans creëert circulaire betoncirkel in Amsterdam - Betonhuis Heijmans creëert circulaire betoncirkel in Amsterdam
Gewijzigd op 9 maart 2023 Het Betonakkoord bezoekt koplopers uit de betonindustrie en betonbouw. Deze keer is Simone Bel van Betonhuis aanwezig bij Heijmans. Ze bekijkt de stort van circulair beton bij de nieuwe onderdoorgang bij de Contactweg in Amsterdam. Dit project trekt de aandacht van Betonhuis door de toepassing van dit innovatieve circulaire betonmengsel in een gewapend betonnen constructieonderdeel dat de weg scheidt van het fietspad. Betonhuis werkt samen met het Betonakkoord om koploperverhalen verder te brengen.

Lees hier het geschiktheidsonderzoek circulair SmartCrusher betonmengsel voor onderdoorgang Contactweg te Amsterdam

Lees hier het volledige artikel

Customer Profit Model calculator voor investeren in de SmartCrusher Opbrengstberekening voor investeren in de SmartCrusher
Aangepast op 21 maart 2023 Wilt u met SmartCrusher bijdragen aan een beter milieu en daarnaast een goede investering doen?

Met onderstaand rekenmodel kunt u bepalen wat een investering inhoudt. U kunt het rekenmodel gebruiken om uw benodigde gegevens in te voeren en aan te passen om een overzicht van de omzet te genereren.

NB: Het advies is om de spreadsheet op uw computer te openen voor het gemak van het bewerken van de gegevens vanwege de beschermde elementen in de spreadsheet.

Bij belangstelling vanuit recyclebedrijven kan contact worden opgenomen met Koos Schenk: koos@slimbreker.nl of bel +31 6 222 63 487.

Download hier het rekenmodel

BnB Demonstration Day - Innovative concrete recycling technologies 7 Februari 2022 - De online BnB Demonstration Day
Geplaatst op 24 januari 2022 In het Interreg BnB-project worden innovatieve betonrecycling technologieën gedemonstreerd 1) om beton beter te scheiden in fijne cementdeeltjes en aggregaten (SmartCrusher-technologie) en 2) het regenereren van de bindingscapaciteit van geharde cementkorrels (magnetrontechnologie).

U kunt deelnemen aan dit online event. Registreren kan via dit formulier.

Bekijk hier de gedetailleerde informatie en uitnodiging. Meer informatie over het project en het event kunt u vinden op: https://upconcrete.vito.be/nl.

De SmartCrusher 2.0 aan het werk
Geplaatst op 13 december 2021 Een impressie van de SmartCrusher 2.0 aan het werk. Het voorgebroken betonpuin gaat in de SmartCrusher met als resultaat het grind en de zandcementfractie.
De nieuwe SmartCrusher SC 2.0 De nieuwste SmartCrusher SC 2.0 is klaar voor de markt
Geplaatst op 15 december 2020 In nauwe samenspraak met "launching customer" Fa. Rutte (SCP en Urban Mine) uit de Megapool Amsterdam heeft SmartCrusher BV de laatste hand gelegd aan de SlimBrekers 2 / SmartCrushers 2 (SC2) (of SmartLiberator zoals deze bij Rutte wordt genoemd).

De SC2 is bedoeld om uit traditioneel voorgebroken betonpuin alle fracties schoon te bevrijden en dat met ca. 40 ton per uur.

Na verschillende test runs is de nieuwste SC2 klaar voor de markt bevonden!

Wil jij met SmartCrusher bijdragen aan een beter milieu en daarnaast een goede investering doen?

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

SmartCrusher in Betoniek September 2020
Betoniek - Terugwinnen van cement uit beton
Aangepast op 9 december 2020 Betonpuin kunnen we hergebruiken door het te granuleren en in te zetten als zand- en grindvervanger. Met moderne technieken kan ook een zeer fijne fractie, die rijk is aan cementsteen, worden teruggewonnen. Voor deze fractie worden duurzame en circulaire toepassingen gezocht, in het ideale geval als bindmiddel in beton. De vraag hierbij is: kunnen we er weer cement of een cementvervanger van maken?

Zonder koploper SmartCrusher te noemen kunnen we alvast enkele vragen beantwoorden; Ja, er is nieuw reactief bindmiddel in de poeder fase te maken. Dit betekent dat het kan bij een véél lagere temperatuur en zonder dat er gemalen hoeft te worden.

Interessant is te lezen dat het belangrijkste cementmineraal Aliet C3S al tussen 800°C en 900°C wordt gevormd uit cementhydraten. Dit betekent dat het cement actief is te maken in de poeder fase.

Opgemerkt moet worden dat het onderzoek, beschreven in deze Betoniek, is aan recycling van "modern beton" van na 2000. In tegenstelling van het beton beschreven in Betoniek maart 1983 is tegenwoordig het toegepaste cement veel fijner gemalen. Het cement van nu lijkt meer op het cement "pc-B" in Betoniek 1983, fig 4. Om deze reden is het geoogste, niet-gehydrateerde cement lager. Gelukkig is het meeste betonpuin van ver voor 2000 en kan er, als er gedroogd beton wordt verwerkt, nog veel "nieuw cement" worden bevrijd. En met de vuistregel: één kg portlandcement = één kg CO2 is dat een enorm verschil.

Lees het volledige artikel in de Betoniek van September 2020

Van Nelle Fabriek - Lokatie Betondag 2019 ‘Betonschaamte’ gaat steeds sterker knellen
Geplaatst op 3 februari 2020 “Vliegschaamte is het modewoord, maar ik vrees dat dat snel wordt verdrongen door betonschaamte”, sprak Dorien Staal, de directeur van prefabbetonfabriek Voorbij, bij de opening van de 62e Betondag in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Ze gaf aan dat het haar diep raakt. Een belangrijk deel van haar carrière is vervlochten met het materiaal dat wereldwijd verantwoordelijk is voor 9 procent van de CO2-uitstoot. Recentelijk is in de cobouw.nl een artikel gepubliceerd over de in November 2019 gehouden Betondag.

Lees hier het volledige artikel

Sinds 1 november is Alef Schipper niet meer werkzaam voor Slimbreker. Voor vragen en informatie kunt u contact met ons opnemen via Koos Schenk, koos@slimbreker.nl en telefonisch via +31 6 222 63 487
Een vergelijk tussen diverse methoden van breken ZandVergelijker - Vergelijk tussen diverse methoden van breken
Geplaatst op 21 januari 2019 In deze vergelijker wordt nieuw betonzand, zand van de SmartCrusher en traditioneel brekerzand met elkaar vergeleken. U kunt zelf de diverse foto's bekijken en vergelijken. Korrels met een grootte variërend van 0,5mm tot 0,039mm kunt u vergelijken.

Download de vergelijker.

2e plaats voor de Slim Liberator bij het beste TECH Idee - Kijk Magazine 2018 Tweede plaats voor de Slim Liberator bij het beste Tech Idee 2018
Geplaatst op 7 december 2018 Bedankt voor alle stemmen! De Slim Liberator heeft een tweede plaats behaald bij het beste tech-idee 2018 van KIJK Magazine. Qua stemmen van de lezers op de tweede plaats. Maar puur vanuit de Vakjury een eerste plaats met enkel hun beoordeling!

Lees hier het artikel

Real Estate Innovation Award 2018 Real Estate Innovation Award 2018 gewonnen door SmartCrusher bv
Geplaatst op 10 oktober 2018 In een competitie met 700 start-ups uit heel Europa heeft Michel Baars van onze partner New Horizon Urban Mining namens Rutte Groep en SmartCrusher mogen pitchen en gewonnen. Zowel het publiek als de vakjury maakten het erg spannend tijdens de EXPO REAL (Messe Munchen).

Bekijk de informatie over de Real Estate Innovation Network & EXPO REAL

volledig elektrische verwerking, bijvoorbeeld in meerdere Microwave ovens Microwave heating
Geplaatst op 5 oktober 2018 Opnieuw cement van zuivere cementhydraten uit de SlimBreker maken is voornamelijk een kwestie van verhitten, en daarmee een kwestie van energie. Chemisch gesproken is er namelijk nauwelijks iets door de jaren heen veranderd. Uit zuivere cementhydraten kan dat met 30% tot 50% minder energie tov CaCO3 (Mergel) en met minimaal 80 minder CO2 in bestaande cementovens gebeuren.

Bij volledig elektrische verwerking, bijvoorbeeld in meerdere Microwave oven, kan dat oplopen tot nagenoeg CO2 vrij nieuw cement! Meerdere Microwave ovens vormen dan zo tevens een Gridleveler om vraag en aanbod van wind en zonne-energie op elkaar af te stemmen.

Bekijk de film (Duitstalig) met meer informatie over de inzet van microwave ovens

SmartCrusher in KIJK Magazine 2018-09 SmartCrusher in KIJK Magazine 2018 editie september
Geplaatst op 4 september 2018 Een rubriek technische hoogstandjes van eigen bodem in Kijk Magazine. Deze maand in NederTech de Smart Liberator.

Lees hier het volledige artikel

Betonakkoord SmartCrusher bv tekent het betonakkoord.
Geplaatst op 4 augustus 2018 SmartCrusher bv is als deelnemer van het allereerste uur actief betrokken geweest aan zowel de tafel "CO2" als ook aan de tafel "Recycling". Alhoewel SmartCrusher verder wilde in de doelstellingen mag het resultaat als een mooi begin gezien worden.

Meer informatie over het betonakkoord op https://www.betonakkoord.nl/

(Foto: Sebastiaan ter Burg, CC BY 2.0)

Solide partnership SmartCrusher met de Rutte Groep
Solide partner voor SmartCrusher - Trots op samenwerking met de Rutte Groep
Geüpdate op 28 juni 2018 We zijn blij aan te kunnen kondigen dat SmartCrusher een solide partner heeft gevonden in de Rutte Groep. Een prima samenwerking met de Rutte Groep en New Horizon Urban Mining voor de inzet van de SmartCrusher.

Michel Baars (NewHorizon), André Kuipers en Youri Rutte (Rutte Groep) bij de presentatie van Freement
v.l.n.r. Michel Baars (NewHorizon), André Kuipers en
Youri Rutte (Rutte Groep) bij de presentatie van Freement
Tijdens de Provada is de wereldprimeur de Smart Liberator -met ondersteuning van astronaut André Kuipers- gelanceerd. “We halen letterlijk waarde uit beton" stelt Michel Baars (eigenaar New Horizon Urban Mining).

De afgelopen weken zijn veel nieuwsberichten gewijd aan de Smart Liberator.

SmartCrusher technologie in Beton-naar-Beton Interreg project. SmartCrusher technologie in Beton-naar-Beton Interreg project
Geplaatst op 10 maart 2018 Binnen het Interreg Vlaanderen-Nederland project Beton naar hoogwaardig Beton, dat in maart 2018 gestart is, speelt de SmartCrusher technologie een belangrijke rol, om van Betonpuin weer nieuw beton te maken.

Binnen dit samenwerkingsproject met verschillende Belgische en Nederlandse partners wordt onder andere gekeken, op welke wijze de materialen (met name het cement-hydraat) die bij het SlimBreken van beton vrijkomen, door bewerking met microgolven nog verder opgewaardeerd kunnen worden voor hergebruik in nieuw beton.

De Circular Award Bouw 2018 SmartCrusher bv wint de Circular Award Bouw 2018
Geplaatst op 22 januari 2018 Op 15 januari vond de presentatie plaats van de transitieagenda's 'Nederland Circulair in 2050'. Tevens werden de winnaars bekend gemaakt voor de Circular Awards. SmartCrusher is hierbij uitgeroepen tot winnaar van de Circular Award Bouw 2018.

Onder leiding van jury voorzitter Prof. Dr. Louise Vet (NIOO-KNAW) en een deskundige jury is SmartCrusher uitgeroepen tot winnaar Circular Award Bouw 2018.

De jury bestaande uit nog 7 gerenommeerde experts op het gebied van circulariteit, te weten:

  • Emmo Meijer (boegbeeld Topsector Chemie)
  • Fried Kaanen (voorzitter Metaalunie)
  • Anne-Marie Rakhorst (ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid)
  • Kees Veerman (ministerie Infrastructuur & Waterstaat)
  • Bart Bleijerveld (co-founder Better Future Factory, DJ100)
  • Jos Keurentjes (voorzitter transitieteam Kunststoffen, Chief Scientific Officer TNO)
  • Elphi Nelissen (voorzitter transitieteam Bouw, hoogleraar building sustainability en decaan faculteit bouwkunde TU/e, directeur Nelissen Ingenieursbureau BV en voorzitter SER-Brabant)
Lees hier het volledige nieuwsbericht
Ambitious climate action with circular economy - Presentation slides SlimBreken benoemd als één van de benodigde Game Changers op VN-Klimaattop (COP23) in Bonn
Geüpdate op 25 januari 2018 In november 2017 is door Jelmer Hoogzaad van Shifting Paradigms en Matthieu Bardout van Circle Economy op de VN-Klimaattop (COP23) in Bonn een presentatie gegeven waarin SlimBreken genoemd (blz 28 in het rapport) is als één van de zo benodigde "Game Changers".

Bij de publicaties is de presentatie Ambitious climate action with circular economy te bekijken.

Lees ook "Global Circularity Gap"

Cement Online - Geclaimde CO2-opname beton onjuist Artikel 'Geclaimde CO2-opname beton onjuist' gepubliceerd op Cement Online
Geüpdate op 7 maart 2017 Het door SmartCrusher geschreven artikel 'Geclaimde CO2-opname beton onjuist' is verschenen op Cement Online.

Bij de publicaties is het artikel Geclaimde CO2-opname beton onjuist in te zien.

In november 2016 publiceerde het NRC het artikel Beton verstoort de CO2 boekhouding.

SmartCrusher B.V. levert bijdrage aan MVO Beton akkoord SmartCrusher B.V. levert bijdrage aan MVO Beton akkoord
Geplaatst op 30 september 2016 MVO Nederland heeft het initiatief genomen om samen met de betonsector in een brede coalitie te werken aan een akkoord voor duurzame groei. Met name aan de tafels CO2-reductie en circulariteit levert SmartCrusher B.V. een significante bijdrage om ambitieuze doelstellingen te realiseren. Vanwege de horizon tot 2030 zijn de technologieën van SmartCrusher B.V. zeer veelbelovend voor CO2 besparing en circulariteit.

SmartCrusher B.V. zoekt dan ook de samenwerking met andere partijen om deze technologieën verder uit te werken. Op de site van MVO Nederland kunt u meer over dit akkoord lezen.

Slimbreker 0-2 versus Normzand Sterkte ontwikkeling SmartCrusher zand en cement.
Geplaatst op 3 april 2016 In november 2014 zijn in samenwerking met/bij een betonwaren bedrijf mortel proeven uitgevoerd aan uit SlimBreken 0-2mm materiaal (zand en cement fracties) uit betongranulaat van beton straat stenen. Deze 0-2 mm (in zekere zin SlimBreker zand) is vergeleken met (puur) Normzand 0-2 mm.

Bij de publicaties is de vergelijkingsrapportage opgenomen.
Nieuw rapport Closed-loop Economy Nieuw rapport "Closed-loop Economy"
Geplaatst op 5 december 2015 Bij de publicaties is recent een nieuw verschenen rapport van de Universiteit Leiden en TU Delft opgenomen: Closed-loop Economy

Lees hier de Nederlandstalige samenvatting

Nieuw rapport en presentatie over Circular Construction Geplaatst op 4 september 2015 Een nieuw rapport en presentatie over Circular Construction zijn opgenomen bij de publicaties. Met dank aan ABN-Amro en circle economy.
Foto met winnaars van de ASN Bank Wereldprijs 2014 Winnaar ASN Bank Wereldprijs 2014.
Geplaatst op 4 december 2014 SmartCrusher is uitgeroepen tot winnaar van de ASN Bank Wereldprijs 2014. Themaprijs: Duurzame energie, natuur en milieu. Lees verder op Voordewereldvanmorgen.nl
SmartCrusher in de Volkskrant.
Geplaatst op 25 november 2014 Artikel over de SmartCrusher in de Volkskrant gepubliceerd. "Beton verpulveren zonder CO2-last", door Jeroen Trommelen - De Volkskrant. Lees het artikel online op Volkskrant.nl
SmartCrusher BV | Missie | Beton en Milieu | Daarom SlimBrekers | Nieuws | Publicaties
Privacy Policy - Disclaimer