NL | EN | FR
Nieuws
De nieuwe SmartCrusher SC 2.0 De nieuwste SmartCrusher SC 2.0 is klaar voor de markt
Geplaatst op 15 december 2020 In nauwe samenspraak met "launching customer" Fa. Rutte (SCP en Urban Mine) uit de Megapool Amsterdam heeft SmartCrusher BV de laatste hand gelegd aan de SlimBrekers 2 / SmartCrushers 2 (SC2) (of SmartLiberator zoals deze bij Rutte wordt genoemd).

De SC2 is bedoeld om uit traditioneel voorgebroken betonpuin alle fracties schoon te bevrijden en dat met ca. 40 ton per uur.

Na verschillende test runs is de nieuwste SC2 klaar voor de markt bevonden!

Wil jij met SmartCrusher bijdragen aan een beter milieu en daarnaast een goede investering doen?

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

New Horizon zoekt 10 locaties in Nederland voor uitrol revolutionaire betonverwerkingstechnologie
New Horizon zoekt 10 locaties in Nederland voor uitrol revolutionaire betonverwerkingstechnologie
Geplaatst op 8 februari 2021 New Horizon (specialist in urban mining) is in Nederland op zoek naar een tiental strategische locaties waar het bedrijf zélf wil investeren in zogenaamde urban mines. Op deze locaties is het mogelijk – met behulp van de Smart Liberator technologie – om beton uit de regio terug te brengen naar de oorspronkelijke bestandsdelen zand, cement en grind. Na de herwinning zijn de oorspronkelijke grondstoffen volledig te verwerken tot nieuw beton. Dit leidt tot een aanzienlijke CO2-reductie van minimaal 60% en verlaagt de milieulast substantieel.

Let op: SmartCrusher wacht niet tot 2024 en is zich inmiddels internationaal zich aan het oriënteren over buitenlandse samenwerkingen met lokale partners.

Lees hier het volledige bericht

SmartCrusher in Betoniek September 2020
Betoniek - Terugwinnen van cement uit beton
Aangepast op 9 december 2020 Betonpuin kunnen we hergebruiken door het te granuleren en in te zetten als zand- en grindvervanger. Met moderne technieken kan ook een zeer fijne fractie, die rijk is aan cementsteen, worden teruggewonnen. Voor deze fractie worden duurzame en circulaire toepassingen gezocht, in het ideale geval als bindmiddel in beton. De vraag hierbij is: kunnen we er weer cement of een cementvervanger van maken?

Zonder koploper SmartCrusher te noemen kunnen we alvast enkele vragen beantwoorden; Ja, er is nieuw reactief bindmiddel in de poeder fase te maken. Dit betekent dat het kan bij een véél lagere temperatuur en zonder dat er gemalen hoeft te worden.

Interessant is te lezen dat het belangrijkste cementmineraal Aliet C3S al tussen 800°C en 900°C wordt gevormd uit cementhydraten. Dit betekent dat het cement actief is te maken in de poeder fase.

Opgemerkt moet worden dat het onderzoek, beschreven in deze Betoniek, is aan recycling van "modern beton" van na 2000. In tegenstelling van het beton beschreven in Betoniek maart 1983 is tegenwoordig het toegepaste cement veel fijner gemalen. Het cement van nu lijkt meer op het cement "pc-B" in Betoniek 1983, fig 4. Om deze reden is het geoogste, niet-gehydrateerde cement lager. Gelukkig is het meeste betonpuin van ver voor 2000 en kan er, als er gedroogd beton wordt verwerkt, nog veel "nieuw cement" worden bevrijd. En met de vuistregel: één kg portlandcement = één kg CO2 is dat een enorm verschil.

Lees het volledige artikel in de Betoniek van September 2020

Betonrecycling met de Smart Liberator op de Urban Mine
Geplaatst op 15 mei 2020 Een video in samenwerking met de Provincie Noord-Holland over de Smart Liberator en het duurzame proces dat gehanteerd wordt op onze Urban Mine. Rick Rutte en Sven Hiskemuller van der Zijden leggen in een kleine twee minuten uit wat de impact is die zij met deze innovatie willen en kunnen maken!
Van Nelle Fabriek - Lokatie Betondag 2019 ‘Betonschaamte’ gaat steeds sterker knellen
Geplaatst op 3 februari 2020 “Vliegschaamte is het modewoord, maar ik vrees dat dat snel wordt verdrongen door betonschaamte”, sprak Dorien Staal, de directeur van prefabbetonfabriek Voorbij, bij de opening van de 62e Betondag in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Ze gaf aan dat het haar diep raakt. Een belangrijk deel van haar carrière is vervlochten met het materiaal dat wereldwijd verantwoordelijk is voor 9 procent van de CO2-uitstoot. Recentelijk is in de cobouw.nl een artikel gepubliceerd over de in November 2019 gehouden Betondag.

Lees hier het volledige artikel

Sinds 1 november is Alef Schipper niet meer werkzaam voor Slimbreker. Voor vragen en informatie kunt u contact met ons opnemen via Koos Schenk, koos@slimbreker.nl en telefonisch via +31 6 222 63 487
Hoe werkt de SmartLiberator?
Geüpdate op 15 mei 2020 De eerste machine ter wereld die beton 100% kan recyclen naar grondstoffen om nieuw cement (Freement) en beton van te maken. In dit filmpje een uitleg van de werking in 4 heldere stappen.
Circular Award Business 2019 - Winnaar Categorie Bouw Winnaar Circular Award Business 2019 - Categorie Bouw
Geplaatst op 22 februari 2019 In een competitie met meer dan 120 aanmeldingen en uitgebreide juryoverleggen is SmartCrusher -voor de tweede maal op rij- verkozen als winnaar in de categorie Bouw.
De competitie tussen Bouw, Consumptie goederen, Kunststoffen, Biomassa & Voedsel en Maakindustrie is gewonnen door Auping matrassen.

Informatie over de Circular Awards

Een vergelijk tussen diverse methoden van breken ZandVergelijker - Vergelijk tussen diverse methoden van breken
Geplaatst op 21 januari 2019 In deze vergelijker wordt nieuw betonzand, zand van de SmartCrusher en traditioneel brekerzand met elkaar vergeleken. U kunt zelf de diverse foto's bekijken en vergelijken. Korrels met een grootte variërend van 0,5mm tot 0,039mm kunt u vergelijken.

Download de vergelijker.

Startups in Vastgoed - SmartCrusher Startups in Vastgoed - SmartCrusher
Geplaatst op 10 december 2018 Funda in Business ging in gesprek met oprichters van startups in de vastgoedsector. Funda in Business sprak met Koos Schenk over zijn drijfveren, ambities en toekomstperspectief.

Lees hier het interview.

Op weg naar het beste beton - Nieuwsbrief ABN-AMRO Op weg naar het beste beton - ABN-AMRO Insights
Geplaatst op 7 december 2018 In de laatste nieuwsbrief van ABN-AMRO is een artikel gepubliceerd over het Betonakkoord. Een akkoord dat volgens premier Rutte ‘een voorbeeld is voor andere sectoren’. We mogen dan ook zeker trots zijn als sector dat we deze eerste papieren stap in het beton samen gezet hebben. Op weg naar volgende concrete stappen.

Lees hier het volledige artikel

2e plaats voor de Slim Liberator bij het beste TECH Idee - Kijk Magazine 2018 Tweede plaats voor de Slim Liberator bij het beste Tech Idee 2018
Geplaatst op 7 december 2018 Bedankt voor alle stemmen! De Slim Liberator heeft een tweede plaats behaald bij het beste tech-idee 2018 van KIJK Magazine. Qua stemmen van de lezers op de tweede plaats. Maar puur vanuit de Vakjury een eerste plaats met enkel hun beoordeling!

Lees hier het artikel

Duurzaamheidsprijs GroenLinks voor Rutte Groep Duurzaamheidsprijs GroenLinks voor Rutte Groep | RTV Zaanstreek
Geplaatst op 5 november 2018 Ter gelegenheid van de Dag van de Duurzaamheid heeft GroenLinks Zaanstad gisteren, woensdag 10 oktober, de Duurzaamheidsprijs uitgereikt aan de Rutte Groep.

Het is voor de negende keer dat GroenLinks de prijs uitreikte. De prijs werd uitgereikt vanwege de Smart Liberator. Een machine waarmee oud beton opnieuw gebruikt kan worden en die nu nog op het bedrijfsterrein in Amsterdam staat.

Wanneer deze innovatieve techniek mondiaal wordt toegepast kan dat 9% CO2-reductie opleveren, aldus de Rutte Groep. Drie van deze machines komen uiteindelijk naar Zaandam. Ze worden aangedreven door energie die afkomstig is van zonnepanelen. Ook het productieproces vindt daardoor op een duurzame manier plaats.

Op dit moment is de Rutte Groep nog in Amsterdam Westpoort gevestigd. Het bedrijf heeft een terrein aangekocht in de Achtersluispolder. "Kruisbaken wordt binnen één á twee jaar de locatie voor de Smart Liberator”, aldus Cornelis Wals van de Rutte Groep. "Dat is jullie geraden ook”, grapte GroenLinks-fractievoorzitter Paul Laport, "anders moeten jullie deze Zaanse Duurzaamheidsprijs weer inleveren.”

Bron: RTV Zaanstreek

Zie ook ROTI voor een artikel over deze duurzaamheidsprijs voor Rutte Groep.

Real Estate Innovation Award 2018 Real Estate Innovation Award 2018 gewonnen door SmartCrusher bv
Geplaatst op 10 oktober 2018 In een competitie met 700 start-ups uit heel Europa heeft Michel Baars van onze partner New Horizon Urban Mining namens Rutte Groep en SmartCrusher mogen pitchen en gewonnen. Zowel het publiek als de vakjury maakten het erg spannend tijdens de EXPO REAL (Messe Munchen).

Bekijk de informatie over de Real Estate Innovation Network & EXPO REAL

volledig elektrische verwerking, bijvoorbeeld in meerdere Microwave ovens Microwave heating
Geplaatst op 5 oktober 2018 Opnieuw cement van zuivere cementhydraten uit de SlimBreker maken is voornamelijk een kwestie van verhitten, en daarmee een kwestie van energie. Chemisch gesproken is er namelijk nauwelijks iets door de jaren heen veranderd. Uit zuivere cementhydraten kan dat met 30% tot 50% minder energie tov CaCO3 (Mergel) en met minimaal 80 minder CO2 in bestaande cementovens gebeuren.

Bij volledig elektrische verwerking, bijvoorbeeld in meerdere Microwave oven, kan dat oplopen tot nagenoeg CO2 vrij nieuw cement! Meerdere Microwave ovens vormen dan zo tevens een Gridleveler om vraag en aanbod van wind en zonne-energie op elkaar af te stemmen.

Bekijk de film (Duitstalig) met meer informatie over de inzet van microwave ovens

SmartCrusher in KIJK Magazine 2018-09 SmartCrusher in KIJK Magazine 2018 editie september
Geplaatst op 4 september 2018 Een rubriek technische hoogstandjes van eigen bodem in Kijk Magazine. Deze maand in NederTech de Smart Liberator.
SmartCrusher helaas niet bij de laatste 25 van de Green Challenge 2018
Geplaatst op 4 augustus 2018 Dit jaar heeft SmartCrusher mee gedongen naar het prijzengeld van de Green Challenge Lottery 2018 om verder onderzoek te bekostigen. Helaas zitten we niet bij de laatste 25 van de 845 deelnemers. Gelukkig zitten er bij die laatste 25 wel hele goede ideeën waar het geld zeer zeker ook goed besteed zal zijn. Voor deelname aan deze challenge was een video pitch van twee minuten vereist.

Bekijk de pitch van SmartCrusher.
Betonakkoord SmartCrusher bv tekent het betonakkoord.
Geplaatst op 4 augustus 2018 SmartCrusher bv is als deelnemer van het allereerste uur actief betrokken geweest aan zowel de tafel "CO2" als ook aan de tafel "Recycling". Alhoewel SmartCrusher verder wilde in de doelstellingen mag het resultaat als een mooi begin gezien worden.

Meer informatie over het betonakkoord op https://www.betonakkoord.nl/

(Foto: Sebastiaan ter Burg, CC BY 2.0)

TimeLapse "Bouw van de Slimbreker"
Geplaatst op 22 juni 2018 Een timelapse van het bouwen van de eerste life size SmartCrusher. In een periode van anderhalve maand is de SmartCrusher opgebouwd, voorzien van de software en na de fine-tuning succesvol opgeleverd.

Zoals eerder vermeld is deze nu volledig operationeel als de Smart Liberator.

Holland Circular Hotspot SmartCrusher in artikel in het "Circular is Going Global Magazine"
Geplaatst op 21 juni 2018 Van 11 t/m 14 juni kwamen meer dan 150 mensen vanuit 20 landen naar Nederland naar de Holland Circular Economy Week om kennis te maken met circulaire organisaties, innovaties en andere initiatieven in Nederland.

Ook met SmartCrusher is er kennisgemaakt, in het HCH Magazine "Circular is Going Global Magazine" is bij het onderwerp Bouw een artikel over SmartCrusher opgenomen. Lees hier het artikel.

Er zijn tal van prachtige initiatieven, lees daarom zeker ook het complete magazine "Circular is Going Global".

Solide partnership SmartCrusher met de Rutte Groep
Solide partner voor SmartCrusher - Trots op samenwerking met de Rutte Groep
Geüpdate op 28 juni 2018 We zijn blij aan te kunnen kondigen dat SmartCrusher een solide partner heeft gevonden in de Rutte Groep. Een prima samenwerking met de Rutte Groep en New Horizon Urban Mining voor de inzet van de SmartCrusher.

Michel Baars (NewHorizon), André Kuipers en Youri Rutte (Rutte Groep) bij de presentatie van Freement
v.l.n.r. Michel Baars (NewHorizon), André Kuipers en
Youri Rutte (Rutte Groep) bij de presentatie van Freement
Tijdens de Provada is de wereldprimeur de Smart Liberator -met ondersteuning van astronaut André Kuipers- gelanceerd. “We halen letterlijk waarde uit beton" stelt Michel Baars (eigenaar New Horizon Urban Mining).

De afgelopen weken zijn veel nieuwsberichten gewijd aan de Smart Liberator.

Event 20-06-2018: Towards a thriving industry in a net-zero emissions Europe SmartCrusher - Spreker - Towards a thriving industry in a net-zero emissions Europe
Geplaatst op 29 mei 2018 How to align Europe’s resource and energy-intensive industries with the Paris Agreement?
Het evenement brengt beleidsmakers, vertegenwoordigers van de industrie, NGO's en deskundigen samen om te discussiëren over het potentieel en de manieren om de uitstoot van de industrie in Europa te verminderen en om het concurrentievermogen op lange termijn te garanderen in een CO2-arme wereld. Meer informatie over het event kunt u op de site van de European Climate Foundation vinden.

Koos Schenk zal als een van de sprekers aanwezig zijn vanuit SmartCrusher. We zien en spreken u graag op het event.

SmartCrusher technologie in Beton-naar-Beton Interreg project. SmartCrusher technologie in Beton-naar-Beton Interreg project
Geplaatst op 10 maart 2018 Binnen het Interreg Vlaanderen-Nederland project Beton naar hoogwaardig Beton, dat in maart 2018 gestart is, speelt de SmartCrusher technologie een belangrijke rol, om van Betonpuin weer nieuw beton te maken.

Binnen dit samenwerkingsproject met verschillende Belgische en Nederlandse partners wordt onder andere gekeken, op welke wijze de materialen (met name het cement-hydraat) die bij het SlimBreken van beton vrijkomen, door bewerking met microgolven nog verder opgewaardeerd kunnen worden voor hergebruik in nieuw beton.

De Circular Award Bouw 2018 SmartCrusher bv wint de Circular Award Bouw 2018
Geplaatst op 22 januari 2018 Op 15 januari vond de presentatie plaats van de transitieagenda's 'Nederland Circulair in 2050'. Tevens werden de winnaars bekend gemaakt voor de Circular Awards. SmartCrusher is hierbij uitgeroepen tot winnaar van de Circular Award Bouw 2018.

Onder leiding van jury voorzitter Prof. Dr. Louise Vet (NIOO-KNAW) en een deskundige jury is SmartCrusher uitgeroepen tot winnaar Circular Award Bouw 2018.

De jury bestaande uit nog 7 gerenommeerde experts op het gebied van circulariteit, te weten:

  • Emmo Meijer (boegbeeld Topsector Chemie)
  • Fried Kaanen (voorzitter Metaalunie)
  • Anne-Marie Rakhorst (ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid)
  • Kees Veerman (ministerie Infrastructuur & Waterstaat)
  • Bart Bleijerveld (co-founder Better Future Factory, DJ100)
  • Jos Keurentjes (voorzitter transitieteam Kunststoffen, Chief Scientific Officer TNO)
  • Elphi Nelissen (voorzitter transitieteam Bouw, hoogleraar building sustainability en decaan faculteit bouwkunde TU/e, directeur Nelissen Ingenieursbureau BV en voorzitter SER-Brabant)
Lees hier het volledige nieuwsbericht
Ambitious climate action with circular economy - Presentation slides SlimBreken benoemd als één van de benodigde Game Changers op VN-Klimaattop (COP23) in Bonn
Geüpdate op 25 januari 2018 In november 2017 is door Jelmer Hoogzaad van Shifting Paradigms en Matthieu Bardout van Circle Economy op de VN-Klimaattop (COP23) in Bonn een presentatie gegeven waarin SlimBreken genoemd is als één van de zo benodigde "Game Changers".

Bij de publicaties is de presentatie Ambitious climate action with circular economy te bekijken.

Lees ook "Global Circularity Gap"

TV Uitzending - De vervuiler profiteert - NOS - 28 februari 2017 Sterke antiklimaat lobby wint: De vervuiler profiteert!
Geüpdate op 7 maart 2017 De enorm vervuilende cementindustrie krijgt nog steeds gratis CO2 rechten. In de uitzending van het NOS journaal op 28 februari 2017 is dit nader toegelicht.

In december 2016 publiceerde het NRC reeds een artikel over dit onderwerp: Cementindustrie verdient miljarden aan falend emissie systeem.

Wat is de relatie tussen CO2 en de temperatuur op aarde? Weerman Peter Kuipers Munneke (NOS) legt het uit.

Cement Online - Geclaimde CO2-opname beton onjuist Artikel 'Geclaimde CO2-opname beton onjuist' gepubliceerd op Cement Online
Geüpdate op 7 maart 2017 Het door SmartCrusher geschreven artikel 'Geclaimde CO2-opname beton onjuist' is verschenen op Cement Online.

Bij de publicaties is het artikel Geclaimde CO2-opname beton onjuist in te zien.

In november 2016 publiceerde het NRC het artikel Beton verstoort de CO2 boekhouding.

Update prioritering handelingsperspectieven verduurzaming betonketen 2016 Update prioritering handelingsperspectieven verduurzaming betonketen 2016
Geplaatst op 4 november 2016 Er is een nieuwe update verschenen op de publicatie "Prioritering handelings-perspectieven verduurzaming betonketen".

Bij de publicaties is de update handelings-perspectieven 2016 opgenomen.

Direct naar hoofdstuk Mechanische cementrecycling waar SmartCrusher is beschreven.

SmartCrusher B.V. levert bijdrage aan MVO Beton akkoord SmartCrusher B.V. levert bijdrage aan MVO Beton akkoord
Geplaatst op 30 september 2016 MVO Nederland heeft het initiatief genomen om samen met de betonsector in een brede coalitie te werken aan een akkoord voor duurzame groei. Met name aan de tafels CO2-reductie en circulariteit levert SmartCrusher B.V. een significante bijdrage om ambitieuze doelstellingen te realiseren. Vanwege de horizon tot 2030 zijn de technologieën van SmartCrusher B.V. zeer veelbelovend voor CO2 besparing en circulariteit.

SmartCrusher B.V. zoekt dan ook de samenwerking met andere partijen om deze technologieën verder uit te werken. Op de site van MVO Nederland kunt u meer over dit akkoord lezen.

Winnaar circulaire economie Smart City Event R'dam. Winnaar circulaire economie Smart City Event R'dam.
Geplaatst op 2 juni 2016 Een succesvolle pitch tijdens het Smart City Event. Stukje (her)beleven? Bekijk de aftermovie van het event
SmartCrusher - Constructief over duurzaamheid 2.0 SmartCrusher - Presentaties - Constructief over duurzaamheid 2.0
Bewerkt op 7 mei 2018 Alef Schippers en Koos Schenk vertellen alles over de SmartCrusher methode van groene betonrecycling.

Een presentatie op de Klankbord- bijeenkomst Thema Circulaire
Economie
van de Duurzame Leverancier op 21 juni 2016. Gehouden voor o.a. de anteagroup en Movaris.

Eerder bij het Netwerk Betonketen (20 mei 2016) en bij VNConstructeurs (mei 2016). Bij de publicaties is de meest recente versie (2018) van de presentatie opgenomen.

Slimbreker 0-2 versus Normzand Sterkte ontwikkeling SmartCrusher zand en cement.
Geplaatst op 3 april 2016 In november 2014 zijn in samenwerking met/bij een betonwaren bedrijf mortel proeven uitgevoerd aan uit SlimBreken 0-2mm materiaal (zand en cement fracties) uit betongranulaat van beton straat stenen. Deze 0-2 mm (in zekere zin SlimBreker zand) is vergeleken met (puur) Normzand 0-2 mm.

Bij de publicaties is de vergelijkingsrapportage opgenomen.
SmartCrusher - Innovatie - Omroep Brabant SmartCrusher in Booming Brabant bij Omroep Brabant
Geplaatst op 21 februari 2016 Booming Brabant laat elke week zien wat er speelt in de Brabantse economie. Met extra veel aandacht voor innovatieve en internationale ontwikkelingen. In de uitzending van 18 februari aandacht voor SmartCrusher.
Bekijk de reportage hier.
Cementing our Future - SmartCrusher SmartCrusher in "The Optimist"
Geplaatst op 4 februari 2016 Een interview over SmartCrusher is verschenen in het Amerikaanse tijdschrift The Optimist. Hierin worden positieve verhalen gepubliceerd over positieve invloed op de maatschappij. Bij de publicaties is het artikel opgenomen.
Nieuw rapport Closed-loop Economy Nieuw rapport "Closed-loop Economy"
Geplaatst op 5 december 2015 Bij de publicaties is recent een nieuw verschenen rapport van de Universiteit Leiden en TU Delft opgenomen: Closed-loop Economy

Lees hier de Nederlandstalige samenvatting

Nieuw rapport en presentatie over Circular Construction Geplaatst op 4 september 2015 Een nieuw rapport en presentatie over Circular Construction zijn opgenomen bij de publicaties. Met dank aan ABN-Amro en circle economy.
CyBe SmartCrusher bv en CyBe bv bespreken een samenwerking op basis van “Samenwerken zonder te beperken”.
Geplaatst op 28 juni 2015 Voor SmartCrusher bv is de onderliggende motivatie dat SmartCrusher bv alleen “slechts” de helft van al het nieuwe beton circulair en daarmee klimaat neutraal kan maken (prognose van de benodigde hoeveelheid nieuw beton is globaal twee maal zo groot als de geprognosticeerde hoeveelheid betonpuin die vrijkomt). Om de betonketen versneld en direct al circulair en CO2 reducerend te sluiten is een andere manier van betonbouw vereist. Dit betekent dat de betonbouw met substantieel minder nieuw beton dezelfde kwaliteit en omvang aan constructies moet kunnen realiseren. 3D beton printen is in meerdere opzichten één van de veelbelovende, innovatieve technieken daartoe waaraan SmartCrusher bv graag zijn steentje bijdraagt. Om meer te weten te komen over 3D beton printen verwijzen wij u graag naar www.cybe.eu.
SmartCrusher bij Koploper Bijeenkomst op 23 april.
Geplaatst op 6 maart 2015 SmartCrusher bv is vereerd door Pieter Parmentier van ENF Foundation gevraagd te zijn om deel te nemen aan de jaarlijkse Koploper Bijeenkomst op 23 april in de Domkerk Utrecht. Impressie van Koploper Bijeenkomst 2015 - Informatie Koploper Bijeenkomst.
SmartCrusher in radioprogramma Vroege Vogels, uitzending 1 maart 2015.
Geplaatst op 3 maart 2015 Verleden jaar (26 november 2014) is SmartCrusher geïnterviewd door het Vara radioprogramma Vroege Vogels. Het interview is zondag 1 maart 2015 uitgezonden. Het interview is te beluisteren op de Vroege Vogels site. Klik hier om direct naar het fragment te gaan
Top 5 start-ups die hun stempel drukken op 2015.
Geplaatst op 2 januari 2015 Kijk hier voor onze notering op Duurzaambedrijfsleven.nl
Foto met winnaars van de ASN Bank Wereldprijs 2014 Winnaar ASN Bank Wereldprijs 2014.
Geplaatst op 4 december 2014 SmartCrusher is uitgeroepen tot winnaar van de ASN Bank Wereldprijs 2014. Themaprijs: Duurzame energie, natuur en milieu. Lees verder op Voordewereldvanmorgen.nl
SmartCrusher in de Volkskrant.
Geplaatst op 25 november 2014 Artikel over de SmartCrusher in de Volkskrant gepubliceerd. "Beton verpulveren zonder CO2-last", door Jeroen Trommelen - De Volkskrant. Lees het artikel online op Volkskrant.nl
SmartCrusher BV | Missie | Beton en Milieu | Daarom SlimBrekers | Nieuws | Publicaties
Privacy Policy - Disclaimer