NL | EN | FR
Nieuwste SmartCrusher SC2 is klaar voor de markt
Geplaatst op 15 december 2020

In nauwe samenspraak met "launching customer" Fa. Rutte (SCP en Urban Mine) uit de Megapool Amsterdam heeft SmartCrusher BV de laatste hand gelegd aan de SlimBrekers 2 / SmartCrushers 2 (SC2) (of SmartLiberator zoals deze bij Rutte wordt genoemd).

Na verschillende test runs is de nieuwste SC2 klaar voor de markt bevonden!

De SC2 bestaat uit 3 modulaire stapelbare onderdelen die door middel van 6 "twistlocks" aan elkaar worden verbonden. Het zwaarste deel van de SC2 is minder dan 30 ton. Met de juiste voorbereiding is de gehele SC2 in minder dan een dag te stellen en aan te sluiten.

De SC2 is bedoeld om uit traditioneel voorgebroken betonpuin alle fracties schoon te bevrijden en dat met ca. 40 ton per uur. Dit wil zeggen; Schoon grind, vrij van mortel en cement, Schoon zand, vrij van de cement fracties.

In de zandvergelijker op deze site zijn al de vergelijkingen uit de SC1 te vinden (Download de vergelijker)

De resultaten van de SC2 zullen we zo snel mogelijk publiceren maar het zal geen verrassing zijn dat die een stuk beter zijn dan de reeds getoonde van de SC1. Bij de ontwikkeling van de SC2 is veel aandacht besteed aan gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid. Zo is de toegankelijkheid tot, maar ook in, de SC2 geoptimaliseerd. Zo zijn onder andere de slijtdelen van doorslijt-indicatie voorzien die de SC2 automatisch uitzet en zo voorkomt dat er ernstige schade ontstaat als er slijtdelen zijn doorgesleten.

Foto's: Van machinebouwer naar testopstelling

De recente test runs zijn uitgevoerd op verschillende traditioneel voorgebroken betonpuin stromen.

De input bovenin de SC2 bij de getoonde video is traditioneel, voorgebroken betonpuin met Noors graniet 4-30 mm van hoge betonkwaliteit. Dus een input zonder brekerzand!! Als eerder genoemd, is de gevonden capaciteit ca 40 ton per uur

De output (in de video) laat duidelijk zien dat de SC2 het hoekige Noors graniet volledig bevrijdt en enorm veel zand met cement vrijmaakt.


Volledige bevrijding van betonpuin 4-30 mm met Noors graniet.

Nogmaals met normaal constructie betonpuin.

Het cement en zand is met traditionele scheidingstechnieken, zoals met zeven en air classifiers, te realiseren. Deze grote hoeveelheid teruggewonnen cement en cementhydraat maakt de weg vrij om CO2 vrij cement te kunnen maken!!

Betoniek van September 2020 gaat weliswaar over traditionele technieken, dus niet over SC, maar de getoonde resultaten aangaande cement hebben we zelf ook gevonden: Bij 800 ℃ - 900 ℃ is weer reactief cement te maken uit cement hydraat!! Bij deze 'lage' temperatuur, ten opzichte van de 1450 ℃ bij primair cement maken, is er nog steeds sprake van poederverhitting zonder noemenswaardige sinteren / taai vloeibaar worden. Er ontstaat reactief cement zonder dat er daarna gemalen moet worden!!

Verschillende marktpartijen en universiteiten zijn inmiddels druk doende om de benodigde verwarming van cementhydraat te onderzoeken, oa met microwave technieken. Zie onderstaande video.

Meerdere Microwaveovens als Gridleveler
Opbrengstberekening voor investeren in de SmartCrusher Opbrengstberekening voor investeren in de SmartCrusher
Wil jij met SmartCrusher bijdragen aan een beter milieu en daarnaast een goede investering doen?

Met onderstaand rekenmodel kunt u bepalen wat een investering inhoudt. U kunt het rekenmodel gebruiken om uw benodigde gegevens in te voeren en aan te passen om een overzicht van de omzet te genereren.

NB: Het advies is om de spreadsheet op uw computer te openen voor het gemak van het bewerken van de gegevens vanwege de beschermde elementen in de spreadsheet.

Bij belangstelling vanuit recyclebedrijven kan contact worden opgenomen met Koos Schenk: koos@slimbreker.nl of bel +31 6 222 63 487.

Download hier het rekenmodel

SmartCrusher BV | Missie | Beton en Milieu | Daarom SlimBrekers | Nieuws | Publicaties
Privacy Policy - Disclaimer